10 Aralık 2010 Cuma

Av Mevsimi

2010 yılının son demleri yaşanırken Yavuz Turgul'un son emeği Av Mevsimi gösterime girdi. Türkiye'de olamadığımdan henüz izleme fırsatını bulamadım. bu kadar konuşulan ve gişe yapan bi film olunca derhal izleme isteği uyanır bende ki kendi görüşümü edinebileyim filme dair. şu an tam ortada duruyorum, olumlu ve olumsuz eleştirileri koydum cebime, sıramı bekliyorum. 
Dün akşam Tv8'de yayınlanan Yaşamdan Dakikalar'da da bahsi geçti Av Mevsimi'nin. Hıncal Uluç'u sivri dilinden mi, doğruyu çatır çatır insanın gözlerine acımadan sokmasından mı ne O'nu pek sevmeyen insanımız, dün akşamki programdan sonra da eğer o filmi beğenmişse ağzına geleni saymıştır Uluç'a. Ama ben Uluç'a inananlardan ve çoğunlukla aynı fikirde olanlardanım. "Bu film polisiye film olmaktan çok uzak sadece polislerin yaşamını anlatan bi film olabilmiş" dedi kendileri. "Şarkının melodisi çok güzel fakat sözleri berbat!" diye niteledi filmi. Ve Cem yılmaz'ın nasıl sinema ekranında parıldadığını, komedyenliğininin yanında nasıl da iyi bi oyuncu olduğu konusunda Nebil Özgentürk ile fikir birliğine vardılar. yine Cem yılmaz'ın Melisa Sözen (Asiye) ile öpüşme sahnesinin fimin önüne geçtiği, Asiye'yi öldürmek için gelen kocasının, kesilen elektrikler sonrasında karanlıktan korkan Asiye'yi teselli için kollarının arasına alış sahnesinin muhteşemliği, şiirselliği üzerine konuşuldu. bu sahne için bile izlenmeli bu film o zaman dedim kendime.

Benim takıldığım bi konu oldu, aslında yazıyı yazma amacım da buydu. Nebil Özgentürk filmden çıktıktan sonra o duygu yoğunluğundan da olsa gerek Cem yılmaz'ı arayıp "sen dünya çapında bi oyuncusun abi!" diye beğenisini dile getirmiş naçizane. Aklıma takıldı. İyi bi oyuncunun, aktristin, aktörün dünyalısı, yereli mi olur? İyi oyuncu her yerde iyi oyuncu değil midir? Dünya çapında!?.. ne demek yahu?

Cem Yılmaz'ın Haydee şarkısı için 2 aylık bi çalışma yapılmış, güzel de olmuş hakkını yemeyelim. Fakat filmin atmosferine uyan bir diğer şarkı daha varmış ki, sözleri beni çarptı O da Ete Kurttekin'in seslendirdiği Benden Adam Olmaz şarkısı. buyrun sözleri:
kaç zamandır gülmez oldum kendime
aslında uzun zamandır çok gülüncüm
her ne kadar umursamaz görünsem de
bildiğin gibi değil aslında ben çok kıskancım.
sen bana aldırma gülüm
benden adam olmaz
kendime hayrım yoktur
benden adam olmaz.


Not: Haşmet'im programdan ayrılmış sanki. yokluğunu fena hissedenlerdenim. :(

4 yorum:

ibrahimji dedi ki...

Eleştirmenlerin bu film için ne dedikleri çok önemli değil benim için, gidip görülmeli, genelde baktığında da güzel

Heidi dedi ki...

Genelde sahnelerin nasıl güzel çekildiği, atmosferin perdeye etkili aktarıldığını okudum, duydum. Görsellik açısından sorun yok. Sorun, senaryodaki kopukluklar diyor çoğunluk. kopukluklar..
kendi fikrimin oluşması için izleyeceğim tabii ki.
Sence nasıldı?

ibrahimji dedi ki...

Senaryoda biraz abartılı noktalar var ama kabul edilebilcek türden

Unknown dedi ki...

Çok basit bir senaryosu var filmin. Hıncal'ın vurguladığı konu da bu olsa gerek. oyunculuklar iyi fakat konu kötü, senaryo çok sığ. izledikten sonra kaybettiğim vakte acıdım, varın gerisini siz düşünün.