9 Aralık 2010 Perşembe

Anne Shirley

Şu son bir haftadır Facebook'u saran "Çocuk istismarı ve pornosuna hayır" amacı altında kişilerin profilinde kendi fotoğrafları yerine çocukken en sevdiği çizgi film kahramanının resmini koyması olayına ben bulaşmayanlardanım.

Zaten ben profil resmime o çilli, kırmızı saçlı, beyaz tenli, mavi gözlü Anne'yi koysam kimse tanımazdı.  Anne  sonsuz olumlu, yaratıcı, müthiş bi hayal gücüne sahip ve çenesi düşük bi kızdı. Bazen hayal dünyasının içine dalarak herşeyi unutabilme özelliğine sahipti. zekiydi. sinirlenince benim gibi adamın burnundan getirir, tüm öfkesi ile eline geçeni parçalardı. kafa, göz Allah ne verdiyse.. :P

kırmızı saçları ile dalga geçilirdi, Gilbert diye bi çocuk vardı o geçerdi. Aralarında bi bağ olacağı kesindi. :) Diana diye bi kız arkadaşı vardı komşu çiftlikten. Kanada'da Prens Edward Adası'nda bi aile Anne'yi evlat edinmişti. O kimsesizdi. Anne sevdi mi bağrına basanlardan, ihmalkarlığı bilmeyenlerdendi. Herşeyi abartanlardan yani. sevmeyi, hayal etmeyi, öfkeyi..

Lucy Maud Montgomery'nin Anne of Green Gables romanından uyarlanarak yaratılmış bu çizgi film ve kitabı sanırım Türkiye'de basılmamış. Kevin Sullivan'ın yönettiği aynı adla sinemaya uyarlanan filmi ise ben henüz izlemedim. Benim Anne Shirley'im çizgi filmdeki o kızdı, başka bi bedenle hayallerimi darma duman edemezdim. Anne Shirley. Kimsesiz ama kendi kendini mutlu edebilen kız. Benim Shirleyim... :)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu güzel çizgi filmi hatırlamanıza çok sevindim, bende internetteçizgi film sitelerinden çocukluğumun bu en güzel çizgi filmini araştırmaya çıkmıştım. Fakat sonuç hüsran oldu, sizin yorumunuzdan başka birşey bulamadım birde bikaç resim o kadar, keşke tekrar yayınlansa. Sizin kadar net şekildede hatırlamıyorum tekrar izlemeyi çok isterdim gerçekten.Burdan yetkililere sesleniyorum Anne tekrar yayınlansın ne olur :)

Adsız dedi ki...

bu çizgi filmi 26 yaşımda askere gitmeden önceki bir kaç ayda evde izlemiştim. Çizgi film ama bi çocuk filmi değildi. Abonesi olmuştum hergün ve büyük ilgiyle izliyordum. Yetişki filmlerine on basar. ÇOk ama çokkk süper bir çizgi filmdi.

aysegul-karaman dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.