19 Temmuz 2012 Perşembe

5 Adımda Fotojenik Olmak



Herkes fotoğrafının çekilmesinden hoşlanmaz. Eğer bir modellik okuluna gitmediyseniz yahut
 “nasıl daha fotojenik olunur” tarzı bir kurs görmediyseniz kamera gördüğünüzde tek şansınız kameraya bakıp durmakdır ki buda genellikle yararımıza olmaz.


Soru şu, peki bazı insanlar resimlerde nasıl hep güzel çıkıyor?

Gerçek şu ki bazı insanların kamera karşısında tetiklenmiş bir tepkisi oluyor. Kendilerini daha iyi göstermek için bazı net şeyler yapıyorlar. Siz de bu tarz bir tepki verip kendinizi daha iyi gösterebilirsiniz! 

Bu fotojenik adımlar 10 yıllık profesyonel fotoğrafçılığın getirdikleridir ve genellikle finansal nedenlerden ortaya çıkmıştır. 

Daha açık konuşmak gerekirse, eğer ekmek paranızı kazanmak için insanların fotoğrafınız çekiyorsanız 

* Fotoğraflarda nasıl gözüktüklerinden hoşlanmazlarsa
* Fotoğraf almazlar
* Para kazanamazsınız!

Bu yüzden… insanların güzel gözükmelerini sağlayacak yöntemleri öğrenmeniz gerekmektedir.

Bu 5 adımı uygulayın ve sonunda sizin de fotoğraflarda en iyi şekilde çıkmanızı sağlayacak garantili yola sizde ulaşın. 

1. Adım

Eğer her hangi bir yönlendirme olmaksızın erkeklerin ve kadınların doğal duruşlarını gözlemleyecek olursan sizde farkedeceksiniz ki arada büyük bir fark mevcuttur. Bayanlar genellikle ağırlıklarını tek ayakları üzerine yoğunlaştırarlar. Bu şekilde vücutları biraz döner, omuzlar biraz yükselir ve kafa az bir miktar döner. Bu duruş her hangi bir fotoğrafa, fotoğrafın daha ilgi çekici ve doğal gözükmesini sağlayacak bir boyutu anında ekler.

Öte yandan, Erkekler olarak genellikle yüzümüzü direk olarak kameraya döneriz ve ağırlığımızı iki ayağımız üzerine veririz. Bunun sonucunda ise o hiç sevemediğimiz, doğal gözükmeyen, katı ve çok sade fotoğraflar ortaya çıkar. 

İşte bunun çözümü. 

Eğer ayakta duruyorsanız; kameraya dik durmayın, hafifçe dönün ve ağırlığınızı tek ayak üzerine verin. Aptalca hissetmenizi sağlayabilir ama daha iyi gözükeceksiniz. 

Eğer oturuyorsanız; bir yana doğru az bir miktar vücudunuzu döndürün. 

2. Adım

Kameraya doğru biraz eğilin. Bunu yapmanız fotoğrafa daha doğal bir hava katacak, daha ilgi çekici gözükmesini sağlayıp bir boyut ekleyecektir. Bir ceylanınki gibi uzun bir boynunuz olduğunu düşünün ve çenenizi biraz aşağı doğru eğin. Bu sayede kameranın direk olarak burun deliklerinizi görüntülemesini ve iki çeneniz varmış gibi bir görüntü çıkmasını engellemiş olursunuz.

3. Adım

Duruşunuzu nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin. Duruş değiştirmekten kasıt ise, 1. seviyeden 5. seviyeye geçmeyi bilip, fotoğraflarda hazırlıksız yakalanmış gibi bakmaktansa neşeli ve doğal bir görünüm çizmektir.

Mankenler bu işin eğitimini alarak tetiklenmiş bir tepkiye sahip olmayı öğrenirler. Yani fotoğrafları çekileceği anda, bakımsız bir halde olsalar dahi bir kalp atışı kadar hızlı bir şekilde hemen 1. seviyeden 5. seviyeye geçerler. Bir tepkiyi tetiklemek sizi iyi gösterecek şeylerin bir hatırlatıcısıdır. İnanın yada inanmayın ama yıllar içinde bulduğumuz en başarılı tetikleyici yanağın mıncıklanmasıdır! Gerçekten iyi bir yol çünkü dikkat çekmiyor. Evet, tam okuduğunuz gibi, yanaklarınızı aynı anda mıncıklayın. Bekleyin, denemeden hemen alay etmeyin. Ne kadar etkili olduğunu görmek için şunu deneyin. birisinden sandalyeye oturmasını ve yanaklarını mıncıklamasını isteyin. Bunun üzerine hemen gülüp “tamam, şimdi ne olacak” demeyecek bir kişiyle bile karşılaşmadım. 

4. Adım

Gülümsemeyi öğrenin. İnsanlar genellikle kocaman gülücükler attıkları fotoğraflarından hoşlanmazlar. Çok büyük gülücükler genelde ağızlardaki sakızları ortaya çıkartır ve gözlerinizin kısılmasına neden olur.

5. Adım

Asla direkt olarak merceğe bakmayın. Her zaman merceğin biraz üstüne doğru bakın.


-sadıkkokoz.com sitesinden alınmıştır-

Hiç yorum yok: